Preview Mode Links will not work in preview mode

Apr 28, 2021

Outdoor-aktiviteter på ferien er populære som aldrig før – en tendens som coronasituationen blot har forstærket. Det gælder også cykelturismen, men hvilke muligheder for forretningsudvikling rummer det, og hvad skal man være opmærksom på, når gæsten ankommer på to hjul?

Med afsæt i den syddanske geografi taler vi med Karsten Justesen, direktør i Destination Sønderjylland, om den nationale N8 cykelrute, og hvordan man på destinationsniveau arbejder med de kommercielle muligheder, som N8 rummer for områdets overnatningssteder og oplevelser.

Vi taler også med Pia Bugslag, medindehaver af Fjordlyst Hotel og Camping og Gåsevig Strand Camping, som hvert år besøges af mange cykelglade turister. Vi hører Pias råd til, hvad man skal være opmærksom på, når man henvender sig til cykelturister, hvilke services man skal have på hylden, og hvordan de har oplevet den seneste udvikling.

En stor del af cykelturisterne i det syd- og sønderjyske er udlændinge, hvor især hollændere og tyskere er ivrige cykelturister. Sidste år så billedet dog lidt anderledes ud, idet også mange danskere indtog de nationale cykelruter. Sammen med Karsten og Pia drøfter vi, hvad det betyder for cykelturismen, at flere nye målgrupper kommer til.