Preview Mode Links will not work in preview mode

Oct 27, 2020

Når vejrudsigten siger vestenvind på Rømø, skal der flere på arbejde på Café Fru Dax. Så stiger salget af is nemlig i caféen. Det ved de nu, fordi et nyt Big Data projekt bekræfter mavefornemmelse og gør øens turistaktører i stand til at planlægge efter fakta frem for fornemmelser.

På Rømø er en lang række af øens turistaktører nemlig gået sammen med bl.a. Rømø-Tønder Turistforening, Copenhagen Business School i et stort Big Data projekt der netop inddrager mange forskellige datakilder til at give viden om øens turister. Projektet hedder ’Destination Digital’ og er omdrejningspunkt for denne episode.

Her møder vi én af Danmarks førende eksperter inden for Big Data, Per Østergaard Jacobsen, lektor ved CBS og hovedarkitekten bag ’Destination Digital’, og Per vil gøre os klogere på, hvad Big Data er og hvilket potentiale det rummer, når vi taler om turistaktører. Vi taler også med Morten Degn, medindehaver af Fru Dax og hører om deres tilgang til data og hvad de har fået ud af at være med i projektet.